Monica Ekman presenterar sig själv

Hur gammal är du och var i Sverige bor du?

Jag är en asfaltblomma, en 70-plussare i huvudstaden, närmare bestämt i Vasastan.

Yrke/utbildning, vad jobbar du med, hobby, andra intressen förutom hundar?

Jag har under ett halvt sekel jobbat med böcker och sett en teknisk utveckling från blysättning till dagens dator och print-on-demand, e-books m.m. Många fina gamla yrken har försvunnit. Nu får man gå på Skansen och titta på hantverk. Jag driver fortfarande ett litet bokförlag på halvtid men slipper numera kånka på tunga kartonger med böcker.

Jag är naturintresserad, plockar nässlor på våren och svamp på hösten. Och däremellan vad jag kan hitta som är ätligt. Har en liten sommarstuga i Vallentuna där jag och hundarna kan koppla av från staden.

Övriga intressen är resor och god mat.

Har du kennel (vad heter den), vilken/vilka hundraser har du, vilken är din favorit, varför och hur länge har du hållit på med dem?

Jag är bara en ”vanlig sketen hundägare”. Skaffade hund först som vuxen och gjorde väl helt fel. Köpte världens sötaste keeshondvalp men hade inte träffat uppfödaren och aldrig sett en vuxen hund av den rasen. Det var dock ett lyckokast och Hassan älskade mig så förbehållslöst som bara en hund kan. Vi passade perfekt för varann och sedan var jag fast för keeshond. Har nu en äldre tik (som jag tagit en valpkull på) och en busfröken på 18 månader. Hon har ändå hunnit ta cert på två av SSUKs utställningar.

Har du andra uppdrag i hundvärlden, viken rasklubb representerar du/är medlem i?

Jag är medlem i Keeshondringen sedan 1974 och har tidigare suttit i styrelsen bl.a. som ordförande.

Har ringsekreterarutbildning men har nu pensionerat mig från den aktiviteten.

Kom in i SSUKs styrelse 2006 och har sedan dess innehaft kassörsposten.

Vad gör du helst med dina hundar (t.ex. utställning, bruks, ...)

Jag ha provat på lite av varje under årens lopp: utställning, lydnad, MH, viltspår, agility, rallylydnad, men inte snöat in på något särskilt. Just nu kör vi lite agility och när busungen vuxit till sig lite väntar BPH, något som jag tycker verkar mycket intressant.