Jonas Öhrn presenterar sig själv

Hur gammal är du och var i Sverige bor du?

Jag är en snart 50-årig skånepåg som bor "mitt i Skåne".

Yrke/utbildning, vad jobbar du med, hobby, andra intressen förutom hundar?

Jag är ingenjör men arbetar som VD för ett industriföretag med exportinriktning i Lund. Efter jobbet, hundarna, gården och barnen (den tid som nu blir kvar) ägnas framförallt till rockmusiken, finns det sedan mer tid så står det en Corvette Stingray i garaget och bara suktar efter TLC.

Har du kennel (vad heter den), vilken/vilka hundraser har du, vilken är din favorit, varför och hur länge har du hållit på med dem?

I SSUK representerar jag Pomeranian. Mitt prefix är Samsib (var tidigare med i Posh Paws kennel). Pomeranian är underbar liten spets som skänker våra valpköpare många års stimulerande hundägande. Vår första Pomeraniankull registrerades 2003.

Har du andra uppdrag i hundvärlden, viken rasklubb representerar du/är medlem i?

Som sagt, jag representerar Pomeranianklubben i styrelsen. Jag är ledamot i SKK Föreningskommité. Utöver det så är jag revisor i ett antal klubbar. Jag ser mig som en renodlad föreningsmänniska och har haft flertalet förtroendeuppdrag inom SKK alltifrån ledamot i rasklubbar till länsklubbsordförande.

Vad gör du helst med dina hundar (t.ex. utställning, bruks, ...)

Utställning ligger ju en närmast hjärtat, men som vissa vet föder jag även upp två andra raser (Samojedhund och Siberian Husky) som ger mig möjlighet att träna och tävla i drag.