Eva Ohlsson presenterar sig själv

Hur gammal är du och var i Sverige bor du?

Jag är 56 år ung och bor utanför Uppsala på en gård som heter Ryssbol tillsammans med man och hundar. Våra 3 barn har flugit ur boet och befinner sig runt om i världen.

Yrke/utbildning, vad jobbar du med, hobby, andra intressen förutom hundar?

Har tidigare jobbat i bank, skola och som florist. Jag och min man har lagt jordbruket i träda och driver ett hund- och kattpensionat på heltid. Förutom hunderiet så spelar jag bygdeteater och folkmusik, gillar att odla och ta vara på det som finns i naturen, tagit jägarexamen, släktforskning, och naturligtvis vara med mina barnbarn.

Har du kennel (vad heter den), vilken/vilka hundraser har du, vilken är din favorit, varför och hur länge har du hållit på med dem?

Innehar Lejonbols kennel från 1994. Under åren har jag haft leonberger, samojed och eurasier och fött upp sammanlagt 47 valpkullar. Idag finns även några mittelspitz på kenneln.

Jag älskar spetsrasen för dess envisa och egensinniga väsen.

Har du andra uppdrag i hundvärlden, viken rasklubb representerar du/är medlem i?

Jag är medlem i Svenska Eurasierklubben och Svenska Klein- och Mittelspitsklubben.

Jag sitter som sekreterare i SSUK.

Vad gör du helst med dina hundar (t.ex. utställning, bruks, ...)

Jag tycker om att gå på utställning med mina hundar, där träffar man vänner och likasinnade.

Har gått lydnadskurser och viltspårkurser med många av mina hundar. Tränar och kör även släde med mina samojeder och eurasier på vintern. Just nu så är det klicker-kurs. Kul att prova på något nytt.