Daniel Granqvist presenterar sig själv

Hur gammal är du och var i Sverige bor du?

Jag fyller 42 år i år och bor i Örebro, i ett litet hus på stor tomt med hundgårdar.

Yrke/utbildning, vad jobbar du med, hobby, andra intressen förutom hundar?

Efter juristexamen och notariemeritering arbetar jag som verksjurist på Transportstyrelsen i Örebro. Vid sidan om hundarna är mitt främsta intresse politik, jag är fritidspolitiker i min hemkommun. Jag är också intresserad av historia, science fiction och formel 1.

Har du kennel (vad heter den), vilken/vilka hundraser har du, vilken är din favorit, varför och hur länge har du hållit på med dem?

Tillsammans med min fru Paula har jag kennel Aangenaam sedan 2004. Vi föder upp shiba, vår favoritras. Shiba har vi haft sedan 2001. Vi har också två härliga pudlar, en toy och en dvärg, som går utmärkt ihop med shiborna. Tidigare har vi haft samojed och faraohund, men även om vi tyckte om de hundarna, har vi inga planer på att skaffa någon av de raserna igen.

Har du andra uppdrag i hundvärlden, viken rasklubb representerar du/är medlem i?

Jag är medlem i shibaklubben Shiba-no-kai. Utöver mitt uppdrag i SSUK är jag revisor i Chow chow-ringen. Jag är auktoriserad ringsekreterare, jobbar som det några gånger per år och har även dömt på inofficiell utställning.

Vad gör du helst med dina hundar (t.ex. utställning, bruks, ...)

Både jag och min fru tycker att utställning är den trevligaste hundtävligen. Det är den enda tävlingsform där alla hundraser tävlar på lika villkor, eftersom alla främst tävlar gentemot sin egen rasstandard, och det uppskattar jag.